Drepte surfeturister i Mexico ble skutt i hodet

De tre døde som ble funnet før helgen og antas å være australske og amerikanske surfeturister, var alle skutt i hodet, opplyser mexicanske myndigheter. Her holder politiet vakt utenfor stasjonen i Ensenada, byen der de tre turistene skulle bo. Foto: AP / NTB
De tre døde som ble funnet før helgen og antas å være australske og amerikanske surfeturister, var alle skutt i hodet, opplyser mexicanske myndigheter. Her holder politiet vakt utenfor stasjonen i Ensenada, byen der de tre turistene skulle bo. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre drepte australske og amerikanske surfeturister som ble funnet i Mexico før helga, ble skutt i hodet, opplyser mexicanske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske myndigheter bekreftet søndag at det er snakk om to australske brødre på 30 og 33 år og en amerikaner på 33 år som sist ble sett 27. april.

De tre ble funnet ved Santo Tomas i Baja California før helga. Delstaten ligger helt nordvest i Mexico.

De antas å ha blitt drept mens ranere stjal bilen deres, opplyser Baja California-riksadvokat Maria Elena Andrade. Tre mistenkte, to menn og en kvinne, er pågrepet, mistenkt for å være involvert i drapene. En av de pågrepne har historikk med vold, narkotikahandel og ran, ifølge myndighetene.

Slektninger av de tre savnede ankom søndag Mexico for å identifisere levningene.

Baja California er kjent for sine vakre strender, og delstatens nærhet til California-grensa gjør den til et yndet reisemål for amerikanske turister. Delstaten er også blant Mexicos mest voldsherjede, men narkokartellenes aktivitet rammer sjelden utenlandsturister.