Leverkusen tangerte rekord med storseier

Patrik Schick feirer sin scoring mot Eintracht Frankfurt sammen med Granit Xhaka. Leverkusen vant 5-1 og er ubeseiret i 48 kamper i ulike turneringer denne sesongen. Det er tangering av europeisk rekord. Foto: Michael Probst, AP / NTB
Patrik Schick feirer sin scoring mot Eintracht Frankfurt sammen med Granit Xhaka. Leverkusen vant 5-1 og er ubeseiret i 48 kamper i ulike turneringer denne sesongen. Det er tangering av europeisk rekord. Foto: Michael Probst, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seriemester Leverkusen knuste Eintracht Frankfurt 5-1 på bortebane søndag og er nå ubeseiret i 48 kamper denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

om ubeseiret i ulike turneringer i så mange kamper i en sesong tangerte laget den europeiske rekorden til portugisiske Benfica.

Granit Xhaka, Patrik Schick, Exequiel Palacios, Jeremie Frimpong og Victor Boniface scoret for Leverkusen søndag, mot et hjemmelag som kjemper for mesterligaplass.

Leverkusen får torsdag besøk av Roma i returkampen i europaligaens semifinale, med 2-0 å gå på fra bortekampen. 25. mai spiller laget tysk cupfinale mot Kaiserslautern.

I bunnstriden ledet Andreas Hanche-Olsen og hans Mainz lenge over Heidenheim, men hjemmelaget utlignet til 1-1, og dermed forblir Mainz på kvalifiseringsplass, ett poeng bak Union Berlin med to runder igjen.

Det kunne endt verre, for Heidenheim hadde en ball i tverrliggeren på overtid.

Tidligere på dagen vant Bochum 4-3 borte mot Union Berlin og er fire poeng foran kvalifiseringsplassen. At Mainz og Union avga poeng gjør at Köln fortsatt har teoretisk sjanse til å berge plassen.

– Vi tok et langt steg i dag, sa Bochums tomålsscorer Maximilian Wittek til DAZN etter lagets første seier på ni kamper.

– Å berge plassen i 1. Bundesliga er alt som betyr noe.